spirituele relatietherapeutRelatietherapieheling van relaties - voor singles en voor partners


Life is just relationships, the rest is details

Ontdek meer over relatietherapie...

Relatietherapie voor partners en singles

Flavo Horusoog Jouw Antwoorden

Het leven bestaat alleen uit relaties, de rest is bijzaak.

Alles in het leven bestaat uit relaties. We onderscheiden de relatie met je geliefde, met je ouders, met je kinderen, met je vrienden, buren, collega’s enerzijds maar ook jouw relatie met bijvoorbeeld je werk, je lichaam, je huis, je bankrekening of bijvoorbeeld die met je zelfbeeld. In het kader van het zelfonderzoek tbv zelfrealisatie staat de relatie tussen jouw innerlijk kind en jouw innerlijke ouder centraal. Relaties nodigen enorm uit tot projectie en elke relatie is dan ook een perfecte spiegel van jouw innerlijke belevingswereld.
Flavo Horusoog Jouw Antwoorden

Waarom gaan we relaties aan?

We gaan relaties aan omdat we onszelf willen ervaren in het contact met de ander. Het contact met de ander functioneert als een slijpsteen van ons zelfbeeld. Relaties zijn dan ook bij uitstek geschikt als speelveld voor spiegelwerk en zelfonderzoek op weg naar zelfrealisatie en spiritueel ontwaken.
Dit is het ideale plaatje ;-)

De realiteit is dat de meeste mensen een relatie aan gaan vanuit een diep gewortelde existentiële angst voor eenzaamheid. Dit is de angst van het innerlijke kind dat onvoldoende emotionele beschikbaarheid ervaart van haar innerlijke ouder. Het is logisch dat deze onbewuste drijfveer een onuitputtelijke bron voor relatieproblemen vormt.

Flavo Horusoog Jouw Antwoorden

Projectie in relaties

In een relatie komt altijd dát naar boven wat we niet aan onszelf kunnen geven en daarmee nog “weggegeven” aan de ander. Dit wordt ook wel projectie genoemd. Projecties komen in de vorm van verwachtingen en teleurstellingen. “Als je van elkaar houdt, dan…”  de meest uitgesproken zin in mijn praktijk. Op het “dan…” volgt een verwachting die jou controle of zekerheid moet bieden. De mogelijkheid voor jou om liefde, aandacht, zorg en veiligheid te ervaren maak je gemakkelijk afhankelijk van de mate waarin je geliefde zich daarvoor inzet. 

Slecht nieuws, want hoe krijg je je geliefde zo ver dat hij jou geeft wat je nodig hebt?

Flavo Horusoog Jouw Antwoorden

Spiegelwerk in relaties

Verwachtingen zijn éénzijdig gemaakte afspraken. Jij ervaart een gemis en verwacht dat je geliefde deze voor jou aanvult. Jij kunt nog niet echt van jezelf houden, je geliefde moet bewijzen dat hij van jou houdt. Jij hebt behoefte aan meer ruimte voor jezelf, je voelt je geclaimd en overvraagd als je geliefde een romantisch uitje heeft gepland. Jij voelt je niet gezien, wordt boos op je geliefde als hij niet ziet wat jij nodig hebt. Wat helpt in deze situaties is het toepassen van spiegelwerk.
Wat gebeurd er als je in deze zinnen “je geliefde” vervangt voor “ik”?

Flavo Horusoog Jouw Antwoorden

Innerlijk kind werk in relaties

Uiteindelijk is elke relatie die je onderhoudt met iets of iemand buiten jezelf, een spiegel voor de relatie tussen jouw innerlijk kind en je innerlijke (emotioneel volwassen) ouder. Het kleine meisje in jezelf laat weten dat ze zich niet geliefd voelt, dat ze meer speelruimte nodig heeft, dat ze te zwaar belast wordt, dat haar verlangens worden genegeerd. Het meisje in jou vraagt van haar innerlijke ouder (jijzelf dus) om voor haar emotioneel beschikbaar te zijn en gehoor te geven aan haar roep om aandacht. Dit blijkt in de praktijk vaak veel moeilijker dan het op het oog lijkt. Het innerlijke meisje moet vaak weer leren vertrouwen op haar innerlijke ouder. Haar innerlijke ouder moet “bewijzen” dat ze haar prioriteiten op orde heeft en het vertrouwen waard is. Het is aan jou om zelf weer de ouder te zijn voor jouw innerlijke kind en deze taak niet aan je geliefde “weg te geven”. 

Flavo Horusoog Jouw Antwoorden

Relatietherapie voor individuele partners en singles - zelfrealisatie

Een goede relatie tussen het innerlijke kind en de emotioneel volwassen innerlijke ouder kan leiden tot de manifestatie van een harmonische liefdevolle verbinding tussen twee geliefden. Pas wanneer de innerlijke relatie op orde is, kan deze zich manifesteren in de buitenwereld in de vorm van een bevredigende relatie. In welke vorm dan ook. Dit is dus zowel waardevol voor singles die verlangen naar een relatie als voor partnehttps://jouwantwoorden.nl/spiritueel-leraar/rs die zich eenzaam of afgescheiden voelen binnen hun relatie.
Een geheelde innerlijke relatie is de toegangspoort tot zelfrealisatie.