Verlangen naar relatie

Waarom verlangen wij naar een relatie?

Waarom verlangen wij naar een relatie?

Ieder mens heeft diep van binnen kennis van zijn ware natuur en beschikt over het innerlijke weten dat hij/zij in essentie liefde / vol van liefde / liefdevol is. Als baby zijn we nog volledig één met onze ware natuur, met liefde, met onze omgeving. Een baby kent nog geen onderscheid tussen bijvoorbeeld zichzelf en zijn/haar moeder. Deze herinnering zit ook in de cellen van ons bodymind systeem opgeslagen.

Verlies van eenheid

Gedurende onze jeugd, ontwikkelen we ons persoonlijkheidsfilter en verliezen we het gevoel van eenheid. Afhankelijk van de omstandigheden waarin je opgroeit en het overlevingsmechanisme dat je moet ontwikkelen om je jeugd goed te doorstaan, komen we op afstand te staan van het gevoel van eenheid en universele liefde.


Onvoorwaardelijke liefde en overvloed delen

Maar omdat we allemaal diep van binnen weten dat we (onvoorwaardelijke) liefde zijn en omdat we allemaal de herinnering hebben vanuit onze babytijd dat we werkelijk één waren met onze moeder en omgeving, maar voor ons overleven ook volledig afhankelijk waren van onze moeder en omgeving, gaan we in ons volwassen leven weer op zoek naar deze ervaring. We willen onze liefde weer voelen stromen en onze (de) eenheid weer bewust ervaren. We verlangen ernaar onze overvloed van liefde met elkaar te delen. 

We kunnen niet zonder elkaar.

We kiezen voor een relatie omdat we ons tevens herinneren dat we voor overleving afhankelijk zijn van de zorg en liefde van een ander.


Reactie plaatsen