Wie ben ik in relatie?

Relaties

duurzame relatie Iris

Allereerst heb ik een duurzame relatie (18 jaar) onderhouden en daarna enkele meer experimentele en /of minder duurzame relaties waarin de meest voorkomende dynamieken wel in heb ontdekt en uitgeleefd. Uiteraard speelde in elke relatie het probleem van onvervulde verlangens en het onvermogen om onvoorwaardelijk lief te hebben. “Als je toch van elkaar houdt, dan….” Ik vermoed dat dit de meest uitgesproken zin in mijn consulten is. Elke keer weer zal ik geduldig deze zin samen met jou omvormen tot de zin “Als ik liefde ben ….”


Innerlijke relatie

relatie met mezelf

Uiteindelijk heb ik bewust gekozen om voorlopig zonder liefdespartner door het leven te gaan. Ik wilde niet langer verantwoordelijk zijn voor het creëren van meer pijn in de wereld. Niet bij mezelf, niet bij mijn geliefde en ook niet bij de mensen om mij / ons heen.
 Ik voelde het verlangen aandringen eerst de innerlijke relatie met mezelf op orde te brengen.  
 Zoals dat echter gaat, als gevolg is gaandeweg het herstel van mijn innerlijke relatie, is het gevoel van eenzaamheid en hunkering naar een liefdesrelatie weggevallen. Op dit moment leef ik zonder voorkeur voor wél of niet een liefdesrelatie. 


Relatieproblemen? jij kunt ze oplossen!

relatietherapie Iris

 Hoewel ontstaan uit een innerlijke gevoelde wanhoop en noodzaak ben ik nu dankbaar voor de vrijheid en ruimte die ik voel als het gaat om relaties. Dit neemt niet weg dat ik in mijn coaching er volledig op gericht ben om jou van jouw relatie een succes te laten maken. Juist als één van beide geliefden zichzelf kan bevrijden van de relatiepijn ontstaat er nieuwe ruimte voor het doorstromen van liefde en verbinding. Wanneer een relatie te vroeg stopt, volgt in een nieuwe relatie meestal een herhaling van de pijn uit de vorige relatie. Dat zou jammer zijn. Voor jezelf, voor je geliefde en zeker ook voor je kinderen.